Lid worden?

Zelf bijen houden.

Bijen houden heeft voor velen iets mysterieus, ook wel iets gevaarlijks.  Toch kan je stellen dat bijna iedereen bijen kan houden, zonder gevaar voor zichzelf of hinder voor anderen.  Je hoeft er niet eens een grote tuin of bijzondere toelating voor te hebben.  Maar omdat bijen houden toch een zekere kennis veronderstelt, wordt in Roeselare een cursus voor beginnend imker georganiseerd.  Hij bestaat uit een tiental lessen die praktijkgericht zijn en op zaterdagochtend gegeven worden. De lessen gaan door in het Praktijkcentrum voor Landbouw en Tuinbouw , Zuidstraat 25 8800 Roeselare.                                                                                           

Er bestaat ook een cursus (praktijk !) voor degenen die al bijen hebben (Bijenteelt Tweedejaars) en een cursus “Bijenproducten” ( 3de jaar ).  In deze cursus wordt o.a. mede, boenwas en was gemaakt, wordt stuifmeel, koninginnenbrij en propolis geoogst..

Wil je lid worden van de Vlaamse Imkersbond dan kan dit voor de prijs van 35 euro per jaar. Daarin is de verzekering alsook de lidmaatschap van De Mandelbie inbegrepen. Eveneens krijg je het maandblad van de Vlaamse Imkersbond bij lidmaatschap. Je wordt lid door het overschrijven van 35 euro op rekening BE40 7390 1149 1063 op naam van  De Mandelbie te Roeselarestraat 246, 8890 Moorslede. Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer en emailadres te vermelden. .  Indien je reeds lid bent van een andere vereniging maar je ook wil aansluiten bij de Mandelbie als bijlid kan dit door 8 € te storten op hoger vermelde rekening, met vermelding “bijlid”. Graag storten voor 15 november van elk jaar !